MICHAEL FALCH FORÅR I BRYSTET

På sit nye soloalbum banker Michael Falch igen rusten af sig og går sine egne veje i det noget frihedsberøvede år 2020, der præges så markant af indestængt længsel. Forår i brystet er et modent manddomsværk om livet, tiden og kærligheden fra en dansk sangskriver, der efter 40 år i manegen stadig er sulten, produktiv, motiveret og ambitiøs.

MICHAEL FALCH FORÅR I BRYSTET

Produceret af Lars Skjærbæk

A:larm Music / Universal Music

Release: 9. oktober 2020

PR: Mads Rosted mads@alarmmusic.dk

                      

Ovenpå flere års intense forberedelser til reunion-turnéen med MALURT, der er udskudt til 2021, kunne man måske have forventet, at Michael Falch ville blive i den kontante retro-rock. Men selv om der her og der på Forår i brystet vitterligt er mindelser om hans 80’er-lyd, tillader Falch ikke sig selv at stå i stampe, og det er helt andre poetiske og musikalske frekvenser, han benytter her på sit soloalbum nummer 14.

 

Det er efterhånden 14 år siden, at Michael Falch, efter nogle års tiltrængt pause, gjorde comeback nærmest i en ‘version 2.0’ af sig selv. Albummet ‘falder du nu’ tog dengang psykologisk sangskrivning i dansk rock til et nyt niveau. Siden har Falchen ikke set sig tilbage, og på Forår i brystet fortsætter han sit mangeårige frugtbare samarbejde med guitaristen og produceren Lars Skjærbæk.

 

Makkerparret har på dette album i fællesskab komponeret en musikside, der afsøger nye musikalske lyduniverser omkring Falchens ord i selskab med DÉT BAND, der har været bag Michael Falch i en årrække. Siden det forrige album Pludselig Alting Samtidig er tangentspiller Mikkel Reumert Damgaard fra Love Shop indtrådt i ensemblet, der udover Lars Skjærbæk også tæller Troels Skjærbæk på bas og Peter Dombernowsky på trommer. 

Ekstra backing på albummet ydes af strygekvartetten LiveStrings, ligesom både Falchens datter, Mathilde, og Skjærbæks datter, Sofie, gæsteoptræder på kor. Som flere tidligere Falch-albums er også dette indspillet og mixet af Jonah Blacksmith-musikeren Thomas Alstrup.

 

Det er en samling stærkt varierede og skarpt producerede sange, der favner bredt i en stor, smerteligt smuk fortælling om det ‘forår i brystet’, der i følge Michael Falch selv ‘ikke bare refererer til en årstid, men til den eksplosive tilstand af længsel og ukueligt håb, der især ovenpå svære tider som det frihedsberøvede år 2020 pludselig kan bryde igennem i menneskers sind som en eksplosion af det stof, vi i virkeligheden lever af’.

 

Forår i brystet rummer flossede kærlighedssange som “Frihed”, “Sommerfugletid”, “Gudinde for umulige ting” og “Hærget sommer” og eksistentielle hymner som “Rør mig nu” og “Om lidt bli’r det lyst”. Blandt albummets bud på ørehængere er der den rørende “Alt for vild”, den medrivende “Juble igen som fugle” og én af de mest fuldblods romantiske kærlighedsballader i dansk musik i lang tid, ‘Valmuemarken’.

 

Producer Lars Skjærbæk har sammen med DÉT BAND skabt en sprudlende, pulserende sound på Forår i brystet, hvor det syder og bobler omkring en sanger, der nu går ind i sit 5. årti i dansk rock, og som trods sine nu 64 år aldrig har været så vidtspændende i sin vokal og så stærkt syngende før.

 

Michael Falch & DÉT BAND følger Forår i brystet op med en turné fra sidst i januar til først i maj. Fra april fortsætter Falchen efter planen sit udsatte eventyr med MALURT.

 

                        * * *

PRODUCERET & ARRANGERET AF LARS SKJÆRBÆK

Indspillet i Lundgaard Studios og mixet i Sejling Studio af Thomas Alstrup

Add. optagelser i Apparat Studio. Teknik: Asger Møller

Add. optagelser i Tårnværelset

Teknik: Lars Skjærbæk

Mastering: Björn Engelmann i Cutting Room, Stockholm

 

DÉT BAND:

Lars Skjærbæk: Guitarer, keyboards, kor & percussion

Troels Skjærbæk: Bas & kor

Peter Dombernowsky: Trommer & percussion

Mikkel Reumert Damgaard: Keyboards

Klokkespil & kor: Mathilde Falch

Kor: Sofie Juliane Skjærbæk

Kor: Thomas Alstrup & Christoffer Møller

 

LiveStrings:

Live Johansson: Cello

Sidsel Most: Bratsch

Monika Malmquist: Violin

Christian Ellegaard: Violin

Strygere arrangeret af Christoffer Møller