SHU-BI-DUA 2.0 – FORÅR 2025

SHU-BI-NYT: IKONISK ALBUM GENOPSTÅR–LIVE

Når Shu-bi-dua 2.0 i foråret 2025 drager på danmarksturné, venter der fansene en helt særligoplevelse

Af Shu-bi-dua 2.0

Hvis du har fulgt Shu-bi-duas albumudgivelser gennem det seneste halveårhundrede, banker dithjerte måske lidt ekstra hårdt for en enkelt af udgivelserne. Måske er det 3’eren med ’Hvalborg’,måske er det 5’eren med ’Den Røde Tråd’. 9’eren med ’Askepot’ eller 13’eren med ’Sexchikane’?Formange Shu-bi-dua-fans vil det være som at vælge mellem sine egne børn, men det er ikke destomindre, hvad medlemmerne af det nuværende Shu-bi-dua 2.0 har skullet–vælge mellem sineegne børn. I hvert fald i albummæssig forstand.

For når bandet drager på turné i foråret 2025, har de udvalgt ét særligt album, der vil blive opført isin helhed. Valget af album er efter længere tids votering internt i Shu-bi-dua 2.0 faldet påudgivelsen Shu-bi-dua 4 fra 1977, der indeholder numre som’Vuffeli-vov’, ’McArine’,’Sommergryder’, ’Mig og så Harry’ og ’Nappa og Nylon’.

”Det er en helt ny ting for os at spille et album i sin helhedtil en koncert, men da først idéen varopstået, var vi fast besluttede. Så handlede det blot om, hvilket album det skulle være,” fortællerguitarist og Shu-bi-dua-stifter Michael Hardinger.

Forsanger Jørgen Thorup fortsætter:

”Under vores koncerter kan vi godt mærke, hvilke sange publikum er ekstra glade for, men det erlidt sværere at vide, hvilket album i sin helhed fansene foretrækker. Da vi satte os ned og kiggedepladerne igennem, nummer for nummer, blev vi dog ret hurtigtenige om, at Shu-bi-dua 4 skullevære albummet, der skal live-opføres på vores forårsturné i 2025.”

Shu-bi-dua 4 er et af de bedst sælgende album i danmarkshistorien, og i alt er der blevet langet450.000 eksemplarer af den ikoniske skive over diskene herhjemme.

Forårsturnéen 2025 bliver opbygget på den måde, at første afdeling bliver albummet Shu-bi-dua 4 isin fulde længde, mens den efter pausen står på greatest hits i én, lang køre.

”Vi glæder os til at sende vores publikum på en tidsrejse tilbage til 1977. Hvem skulle denganghave forestillet sig, at vi stadig langt inde i det 21. århundrede ville synge om en hund med firepoter og en hundej med hår på,” lyder det med et grin fra bassist Kim Daugaard.

Forårsturnéen 2025 bliver skudt i gang med en koncert 21. marts i Galaksen i Værløse, mens densidste af forårets 13 shows løber af stablen på Stars i Vordingborg.

Billetterne til Shu-bi-dua 2.0’s forårsturné 2025 bliver sat til salg fredag 28. juni 2024.

Shu-bi-dua 2.0 består af:

Michael Hardinger – guitar

Kim Daugaard – bas

Jørgen Thorup – forsanger

B-Joe Johansen – leadguitar

Flemming Olsen – trommer

Rasmus Schwenger – Keys

Shu-bi-dua 2.0 turnéplan forår 2025:

21.marts – Galaksen, Værløse

22.marts – Fuglsøcentret, Knebel

28.marts – Kulturværftet, Helsingør

29.marts – Slagelse Musikhus

4.april – Skråen, Aalborg

11.april – Værket, Randers

12.april – Vendelbohus, Hjørring

16.april – Magasinet, Odense

17.april – Nykøbing Falster Teater

19.april – Musikhuzet, Rønne

25.april – Vandel Musikforening

26.april – Fredericia Teater

2. maj 2025 – Taastrup Teater & Musikhus

3.maj – Stars, Vordingborg

KØB BILLETTER HER!