SHU-BI-DUA 2.0

51 år efter, Shu-bi-dua brød igennem lydmuren med gennembrudshittet ’Fed Rock’, er der stadig fuld fart på Danmarks nationalorkester, der i dag optræder under navnet Shu-bi-dua 2.0.

Bandet er for tiden på en forårsturné, der bringer dem landet rundt, men natten til i lørdags gik der et chok gennem bandet og turnéen stod foran at skulle aflyse en lang række koncerter de kommende måneder. Guitarvirtuosen B-Joe Johansen gled på et nyvasket gulv efter Shu-bi-duas koncert i Herning, brækkede højre håndled hele to steder, og står foran en længere pause.

Panik i bandet, der allerede i morgen (fredag) skal på scenen igen, når Ringsted Kongrescenter lægger scene til en koncert med det legendariske band. Gode råd var dyre lørdag morgen, men det lykkedes bandet at få fat på Søren Jacobsen, der hurtigt tjekkede sin kalender og kunne konstatere, at han var ledig til at træde ind som vikar for den skadede Johansen.

’Søren Hvem’, spørger du måske, men erstatningsguitaristen er faktisk ret velbevandret i Shu-bi-dua-universet, idet han i 1987 var fuldgyldigt medlem af bandet, hvis 12. studiealbum han dengang medvirkede på. Siden har Søren Jacobsen, der er bosat på Samsø, spillet med blandt andre Laban, Backseat samt gruppen Sing Sing Sing.

’Jeg er utrolig glad for at kunne hjælpe mine gamle venner i Shu-bi-dua, når nu uheldet har været ude’.

’Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg – 37 år efter jeg forlod bandet – igen skulle optræde med Shu-bi-dua, så jeg skal have øvet med drengene inden koncerten i Ringsted, men de har allerede sendt mig filer med de versioner af de kendte sange, som de spiller i vore dage, så jeg er ret fortrøstningsfuld. Det skal nok gå det hele, jeg kender jo alle sangene, og jeg er begyndt at glæde mig til at gøre comeback, selvom det sker på en uheldig baggrund’, siger Søren Jacobsen.

Shu-bi-dua-stifter Michael Hardinger, der stadig er en del af orkestret, udtrykker sin taknemmelighed over Søren Jacobsens hurtige redningsmanøvre.

’Vi var desværre nødt til at aflyse vores koncert i Rungsted dagen efter B-Joes uheld i Herning, men Søren Jacobsen har vist sig som en rigtig guttermand, der var klar til at træde til med få dages varsel, så vi ikke kommer til at aflyse flere koncerter end den i Rungsted’.

’En af fordelene ved, at der har været ikke færre end 16 medlemmer af Shu-bi-dua gennem tiden, er, at vi kan kigge rundt i landet og med stor sandsynlighed finde en af vores gamle legekammerater. Og der – midt på skønne Samsø – fandt vi Søren Jacobsen, der heldigvis ikke havde andre planer på de dage, hvor vi skal spille vores næste mange koncerter’, lyder det fra Michael Hardinger.

Udover Michael Hardinger, den håndskadede B-Joe Johansen samt hasteindkaldte Søren Jacobsen består det nuværende Shu-bi-dua af to oprindelige medlemmer, forsanger Jørgen Thorup og bassist Kim Daugaard samt de gennemrutinerede musikere Flemming Olsen på trommer og tangentspiller Rasmus Schwenger.

I den nærmeste fremtid spiller Shu-bi-dua i morgen, fredag, i Ringsted Kongrescenter, lørdag på Elværket i Holbæk samt lørdag 27. april på Grønnegade Kaserne Kulturcenter i Næstved